fbpx

Vinyasa Yoga

Vinyasa Yoga

Vinyasa yoga is een actieve vorm van yoga die kracht en energie geeft. Houdingen volgen elkaar op de beweging van de ademhaling vloeiend op. Je flowt als het ware van de ene naar de andere houding. Houdingen vanuit de Zonnegroet vormen de basis, deze worden opeenvolgend achter elkaar herhaald. Daarna volgen losse houdingen, om de variatie binnen de flow toe te passen. Je kunt dus veel afwisseling verwachten.

Deze les kent weer andere houdingen (asana’s) dan degene die je bij Yin Yoga doet. Er zijn ook houdingen hetzelfde, echter het grootste verschil is de manier waarop de houdingen uitgevoerd moeten worden. Vinyasa is aanspannen van spieren en bij Yin Yoga en Restorative yoga gaat het om het ontspannen van spieren. Bij Vinyasa zijn alle houdingen actief. Het tempo waarin deze houdingen elkaar opvolgen liggen ook een stuk hoger. Deze les is daardoor een stuk inspannender.

Tijdens deze les beweeg je op het ritme van de adem waardoor het een soort meditatie in beweging wordt. Hierdoor is het naast inspanning en les waarbij je ook je hoofd leegmaakt. Dat maakt het ook anders dan andere groepslessen van een sportschool, fitness, hardlopen of andere vormen van beweging.

proefles

Vinyasa yoga brengt niet alleen je geest tot rust, het vergroot ook je kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit en brengt je stress levels omlaag.

lesrooster
vinyasa yoga