fbpx

Restorative Yoga

restorative

Bij restorative yoga gaat het over totale ontspanning. Het is dan ook een zeer meditatieve les. Restorative yoga zorgt ervoor dat lichaam en geest teruggaan naar de originele staat van balans. Met hulp van dekens, kussens en/of blokken breng je je lichaam in comfortabele en ontspannen houdingen. Deze houden we tijdens de les 5 tot soms 20 minuten aan.

Tijdens restorative yoga gaat de aandacht uit naar het ontladen van spanning die diep in ons lichaam kan zitten en het stimuleren van de bloedcirculatie. Wanneer deze spanning loslaat krijgt ook het lymfestelsel ruimte om afvalstoffen af te voeren.

Er worden ademhalings- (pranayama) en mindfulness technieken gebruikt die je hoofd kalmeren, je zenuwstelsel resetten en de vecht-of-vluchtreactie verminderen. Dit geeft je immuunsysteem een boost, zorgt voor een betere nachtrust, geeft je meer energie gedurende de dag en laat je lichaam herstellen van dagelijkse stress.

Het is de yogavorm bij uitstek die er voor zorgt dat het zenuwstelsel tot rust wordt gebracht.

proefles
Bij restorative yoga herstel je en laad je jezelf weer op met nieuwe energie.

Verschillen yin yoga en restorative yoga

  • Tijdens een yin yoga les zoek je in een houding de weerstand op in een bepaald gebied zoals je heupen. Restorative yoga richt zich op ontspanning van het hele lichaam.
  • Er wordt gebruikt gemaakt van andere houdingen. Yin houdingen zijn zittend, staand en liggend, in een restorative les zijn er veel liggende houdingen.

Voor wie

  • Als je behoefte hebt aan een wekelijks rustpunt.
  • Als je wilt ervaren hoe het is als je je prestatiedrang en de neiging tot jezelf verbeteren loslaat.
  • Als je andere vormen van yoga hebt geprobeerd en je hoofd niet met malen ophield.
  • Als je een blessure hebt, chronische pijn, herstellende bent van ziekte of een burn-out hebt.
restorative yoga
lesrooster